Dag 62 Snöstorm, långpass och fantastiskt ljus

Sent iväg (det är standard för oss två). Lunch i Sälka, väldigt tidigt. Härifrån ska vi gå ytterligare 25 km. Stugvärden var skeptisk till om vi skulle fixa det men han känner uppenbarligen inte till nattvandrarna från Lund.

Regn och uppehåll.I Tjätjapasset var det full snöstorm. Vi satt i 20 graders värme samtidigt flög snön horisontellt utanför. Precis efter detta blev det sol och vi mötte en löpare som sprang i bar överkropp.

Hela vägen till Alesjaure från Tjätjastuganhade vi fantastiskt väder. Vacker kvällsljus gjorde att det togs många bilder. Våra pauser var helt klart för långa och för många idag.

2130 kom vi fram. Helt slut, sista biten var det mycket flamsigt och stundtals kiknade vi av skratt. Tältet åkte upp och vi åt i tystnad för att sedan lägga oss.

Färgmässigt har det varit en otrolig dag. Kul med så varierat väder, fjällen bjuder verklien till.

Man möter även folk som inte är förberedda. Två killar i helt fel kläder som blev handlingsförlamade av kylan och regnet. I Sälka var de som förstenade och i Tjätjapasset fick jag skicka in dem i stugan för att värma sig då de bara stod stilla utanför och blev nedkylda. Det är ingen lek att vara här, vädret kan snabbt bli din fiende.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s